Sluiten
DTP opleiding

Illustrator

 

Met het veelgebruikte tekenpro­gramma Illustrator komt je creatieve kant volledig aan bod en maak je de overstap van analoge schets naar digitaal ontwerp. Na deze cursus beheers je de vaardigheid om logo's en pictogrammen of iconen te ontwerpen. Je maakt tekeningen en combineert deze met de tekstmogelijkheden van Illustrator. Ook informeert de docent je over de voorbereidingen die je moet treffen om je ontwerpen naar een drukker te sturen.

Is deze cursus voor jou?

De cursus Illustra­tor is geschikt voor ieder­een die digitaal creatief aan de slag wil. Voorkennis is niet vereist. Ook als je al een klein beetje met Illustrator hebt geëxperi­menteerd, maak je in deze cur­sus een vol­gende stap middels zoge­naamde expert-oefe­nin­gen. Cur­sis­ten zijn meestal werk­zaam in de marke­ting, grafische vorm­ge­ving of reclame­wereld. Ze willen logo’s, illustraties, visuals, iconen of aantrekkelijke info­graphics maken voor hun bedrijfs­presen­taties of website.

Wat heb je nodig?

Hard- en software: tijdens de lessen werk je op je eigen laptop (Windows of MacOS) of huur je er een (meerprijs € 49,–). Ook is een Adobe-CC-licentie nodig. Bij huur van een laptop is deze licentie inbegrepen. Benodigde voorkennis: meer dan algemene computerkennis is niet vereist. Je moet bestanden kunnen openen, kopiëren en beheren. Ook moet je een USB-stick kunnen gebrui­ken.

Voor meer informatie en cursusdata, zie de uitgebreide informatie op de website van Grafische Cursussen: Illustrator Basis.