Sluiten
DTP opleiding

InDesign

 

Met het veelgebruikte opmaakpro­gramma InDesign combi­neer je tekst en beeld tot diverse drukwerkuitingen. Veel bedrijven en zelfstandigen willen de opmaak en vorm­geving in huis halen om kosten te besparen. Na deze cursus beheers je de vaardigheid om dit daadwerkelijk in gang te zetten. Je leert flyers, brochures en boeken, maar ook briefpapier, posters en nieuwsbrieven vorm te geven en op te maken. Aan bod komen ook de voorbereidingen die je moet treffen om het materiaal naar een drukker te sturen.

 

Is deze cursus voor jou?

De cursus InDesign is ontworpen voor ieder­een die meer dan alleen maar een eerste stap wil zetten op het pad van vormgeving en opmaak. Ook als je al een klein beetje met InDesign hebt geëxpe­ri­men­teerd, maak je in deze cur­sus een volgende stap mid­dels zogenaamde expert-oefe­nin­gen. Ben je werk­zaam in de grafi­sche vorm­geving of reclame­wereld, dan is deze cursus voor jou geschikt. Omdat secre­ta­riaat­­mede­wer­kers of zzp'ers steeds vaker worden in­gezet om een advertentie of nieuws­brief te maken, is deze cur­sus ook voor hen ont­wikkeld.

Wat heb je nodig?

Hard- en software: tijdens de lessen werk je op je eigen laptop (Windows of MacOS) of huur je er een (meerprijs € 49,–). Ook is een Adobe-CC-licentie nodig. Bij huur van een laptop is deze licentie inbegrepen. Benodigde voorkennis: meer dan algemene computerkennis is niet vereist. Je moet bestanden kunnen openen, kopiëren en beheren. Ook moet je een USB-stick kunnen gebrui­ken.

Voor meer informatie en cursusdata, zie de uitgebreide informatie op de website van Grafische Cursussen: InDesign Basis.